Vardags sminkning + tips

Hittade några bilder på en sminkning som jag gjorde för någon vecka sen, inte världens bästa bilder kanske eftersom solen lyste. Men det är verkligen superlätt att göra men ändå så ser det väldigt fint ut :)
Allt jag gjorde vad att ta en bronzy färg över hela ögonlocket och en mellan brun färg in vecket (? vet fortfarande inte vad det heter på svenska) Vilket tog typ 3 sekunder att göra, sen gjorde jag en lite tjockare eyeliner.
Det här är en väldig enkel look att göra till skolan, jag har inte så mycket tid på morgonen och när jag vill göra något med ögonskuggor blir det alltid fel och ser jätte fult ut och då blir jag jätte stressad för att jag hinner inte ta bort och göra om. så jag brukar bara ha eyeliner i skolan.  ANNARS så är det här en superlätt look som alla kan göra :)
Okej inte världens bästa bild pga solen, men om du tar svart on the water line (Det här är illa jag kan det ju bara på engelska xD) och du har blåa ögon kommer det göra så att dina ögon sticker ut mycket mer och dom ser blåare ut :)
Ser ni hur mina ögon sticker ut mer? jag tycker det är snyggt i alla fall :)
Jag brukar fylla i mina ögonbryn men ibland är jag för lat för att göra det, många tror att man inte behöver fylla i sina ögonbryn om man redan har mörka ögonbryn. Men det är inte sant, vissa fyller i sina ögonbryn för att få dom mörkare så att det kommer passa med sin hårfärg (Jag rekommenderar om du har mörkt hår och ljusa ögonbryn borde du verkligen fylla i dina ögonbryn! det kommer se helt fel ut annars!) Tillbaka till det jag försöker komma fram till är att, du fyller i det små 'gapen' i dina ögonbryn så att dom ser fylligare ut vilket också kommer göra att dom ramar in ditt ansikte lite mer och det kommer se mycket bättre ut :)

TIPS: När ni fyller i era ögonbryn gör inte långa drag utan små korta drag så att det ser mer naturligt ut. När man gör långa drag kommer ögonskuggan eller linern som du använder se ut som att man verkligen har målat på det vilket om man kommer lite närmare kommer se JÄTTE  fult ut! Så små korta drag om ni är ute efter den naturliga looken ;) haha

Mums:)

Marängen jag köpte den är jätte stor och ändå har jag ätit typ halva, föreställ er bara hur stor den va innan haha:)


Godis Haul!:D

Så igår köpte jag bara godis från den amerikanska affären!
Den orangea chokladen köpte jag 2 av, har ätit en utav dom så jävla goa!
Och sen så köpte jag en Reese´s withe chocolate 2 peanut butter cup men har ätit båda två dom var sjukt goda!
Sen köpte vi två BIG MAMA stora choklad maränger, tog seriöst typ 4 bett och så orkade jag inte mer, om jag ska äta av den sen kommer jag nog ta kort sjukt god!

Bättre bild på bröllopssminkningen

Okej så igår glömde jag ta kort på hela ansiktet och så kom jag på det efter jag tvättat bort mitt smink, dock nu när jag tog kort idag blev det helt fucked up med ögonen öppna så det blev bara en bild och min kamera dog så måste ladda den!
Som ni ser så syns inte rougen, men den är varm rosa.
Lite närmare bild på ögat :)
Tänkte visa vilka ögonskuggor och vilken rouge och highlighter jag använde :)
Okej det blev lite konstigt men, de som är innanför de blåa pilarna använde jag på ögonen och den innanför den lila använde jag för att fylla i ögonbrynen :)
Jag använde Candy Leopard och Pink Leopard

Bröllopssminkning

Nu kommer det en tutorial! Kommer förklara allt på Engelska så är det något ni undrar, vad det betyder eller något sånt är det bara att fråga!:) Jag skriver det på Engelska för att det är så mycket lättare att förklara då! Bild på produkterna kommer nu i början :)
Rougen ville inte synas på bilderna jag tog så skriver bara vilken jag använde
Detta är en sminkning som skulle kunna passa om du ska på ett bröllop, men det beror helt på vad det är för bröllop, är det dress code? och vilken tid på dagen är bröllopet? Jag antar att jag gick efter ett sommrigt bröllop, mitt på dagen och mjuka rosa färger antar jag, har aldrig varit på ett bröllop så vet inte riktigt, hair tutorialn för denna sminkningen kommer i morgon.


Elf cream eyeliner- Black
MAC Dazzleglass- Crimson
Elf matte lip color- Natural
MAC- Mascara for false lash effect
Too Faced- Natural Eye
Too Faced- Leopard Love
Laura Key- Vanilla liner
Elf- Eyelid Primer (glömde ta med den på bilden)


Step 1:

Start with priming your eyelids

Step 2:


With a flat eyeshadow brush take a little bit of Silk Teddy and Nude Beach and blend it from crease to brow.
Don´t worry if you get fall out, when your done you can sweep some  translucent powder over it and it will go away.

Step 3:
With a flat eyeshadow brush again, take Push up and press it on to your lid. With the tip of your eyeshadow brush blend  Push-Up and Silk Teddy,Nude Beach.

Step 4:
With a crease brush take Erotica and blend it into crease and lower lashes (if you want)

Step 5:

BLEND! You have to blend so it´s not any harsh lines, and if you want you can add more if you want it to show more and then blend again. Do that until your happy with the look.

Step 6:


With a angled brush line your upper lash line, do a thin line. You can make a thick line if you want.
Line your waterline with a withe eyeliner, that will make your eye look more open and awake.

Step 7:

Curl your lashes and apply your favorite mascara.
Fill in your eyebrows.
If you have any fallout take it away with  translucent powder.

Your eyes are done

Step 8:
With a blush brush take a little bit of Candy Leopard and apply it to your cheeks and blend it up. With a smaller brush take Pink Leopard and apply it on your cheekbones, and if you want to highlight some where else you can highlight a little bit on your forehead, the bridge of your nose and your cupids bow.

Step 9:

Mousturize your lips, and line your lips with the lip liner.
I chose a pink lip because i choose a pinkish eyeshadows, you can do a nuder lip if you want or a red.

Step 10:


Apply a lip gloss.
You can go with a lip stick if you want that too.

Gbg

Nu ät jag påväg hem, inte så där väldigt lyckad dag om man tänker på shoppingen. Det var väldigt mycket folk och när det är det känner jag inte för att köpa något för att alla är i vägen och de långa köerna. Hade tänkt att köpa lite smink från MAC men eftersom det var bara två st som jobbade det och det va folk hela tiden så orkade jag inte vänta.
Starbucks var väl det ända positiva, dock var det en väldig kö där också och ganska rörigt men det är en helt annan sak :)
Såg också några snygga killar haha ;)


28 Januari 2012

Ska till Gbg idag! :D STARBUCKS!! hehe det är typ därför vi åker dit :3
Sen när jag kommer hem kommer det en makeup tutorial som passar till bröllop (inte brudens smink) och så ska jag se om jag kan göra en hair tutorial funderar på en med lockigt och en med platt hår :) Det kommer nog 2 olika en lite ljusare och en lite mörkare.
Och sen i morgon kommer det makeup tutorial på fest smink, många tror att man bara kan ha smokey eye på fester men icke :) Det kommer nog två olika där också, en med färg (smokey eye men inte med svart) och sen en till, får se vad jag kommer fram till :) Sen ska jag se om det går att göra hair tutorial till det också, får se hur svårt det blir att förklara med korten och om det blir några bra kort, men isåfall kommer jag göra en med platt hår och en med lockigt :)

Smink Borstar

Smink Borstar (Eller penslar som det heter på svenska men jag tycker att det låter så löjligt) är väldigt dyra om man köper märkes sminkborstar! som typ från Make up store, Mac osv. Och dom är inte alltid så bra, mina Mac borstar som jag visade i haulen är inte lika bra som min Elf faktiskt, Mac borstarna lämnar ifrån sig en massa borsthår och borsthåren faller ur jätte lätt men med mina Elf borstar har inte ett ända borsthår fallit ut!


(Har tagit ut de borstarna som inte är från Elf)
De med svart handtag är från Studio, vitt handtag den vanliga linjen och så finns det från Mineral också men har inte några där ifrån.
Köpte först från den vanliga linjen tyckte dom var superbra, och så var det en rabatt kod så jag passade på att köpa 11 piece brush set. Då man fick med 11 olika borstar + en brush case.(Men tog inte kort på den för att den är så smutsig)
Jag köpte också large brush holder men det här var ett tag sen.

Vanliga linjens borstar kostar: 15,75 kr/st
Studio: 36,75 kr/st
11 piece brush set: 404,25 (Har gått upp i pris sen jag köpte den! Men jag rekommenderar att köpa den om du har en rabattkod!)
Large Brush Holder: 126 kr


Den ända skillnaden mellan studio och vanliga linjen är att studio är svarta och har lite längre handtag och den vanliga linjen är vita och kortare handtag, jag skulle rekommendera att köpa från den vanliga linjen, om det inte är rabatt då rekommenderar jag att köpa 11 piece brush set!


Den ända borsten jag skulle säga att du borde köpa från studio istället från den vanliga linjen är concealer borsten. Som ni ser är själva borsten mycket mycket mindre än den från studio.


Den från den vanliga linjen passar mer som läppborste eller om du ska ta concealer på mindre ställen!

Jell-o

Har precis gjort jell-o, hoppas det blir gott! Dock måste den stå i kylen i ca 2-3 timmar så att den ska stelna, orkar inte vänta men men!:)


MINI HAUL!:D

Det jag beställt från Asos kom idag! Jag beställde det från www.asos.com
Det är från England så det blir ingen tull, och kan välja om man vill ha det fraktfritt men då tar det några dagar extra men det är det väl värt :)


Köpte en väska, märket är Paul´s Boutiqe som är ett Engelskt märke.
Väskan var större än vad jag trodde men jag blev väldigt glad för det för jag behöver en väska som jag kan ha mina mappar i utan att dom sticker ut! Jag tycker den här väskan är jätte fin och tycker det är jätte bra att den är så stor! Det är leopardprint innuti!:)
Modellen på väskan är: Diamond twister navy



Köpte också en CupCake ring! Jag älskar Cupcakes och rosetter! Haha! :)
Fick dock ingen bra bild när den är på men den är jätte fin på! :)


Köpte också ett armband :)



Hemma!

Syslöjdsläraren var sjuk så lektionen var inställt! Hur gött som helst! Dagen börjades med hemkunskap, då det var bara att sätta igång och baka då jag och den jag jobbade med bakade cheescake cupcakes, självklart hade dom bara vanliga muffinsformar (hade väl inte förväntat mig något annat av skolan) så det blev muffins istället eftersom när man bakar cupcakes måste man ha höga större formar eftersom cupcakes är ju större. I alla fall det tog nästan hela lektionen, dom blev jätte goda :) Den andra gruppen som lagade mat idag gjorde Thailändska currypajer som blev riktigt goda! :) Efter det hade vi idrott då en i min klass hade egen lektion...Och vad hade vi? Jo brottning...uppvärmningen var nog jobbigast när vi sprang runt. Själva brottningen var mer läskig då det såg sjukt läskigt ut att slängda den andra personen över sig själv haha, det var ganska kul i alla fall:) Sen hade vi bara 1 lektion till som var svenska, satt bara och skrev på uppsatsen.
Efter jag ätit ska jag se om jag kan komma på något sminkinlägg åt er :)
Hörs senare :)

Godnatt!

Så nu ska jag ta att gå och lägga mig, blev lite senare än vad jag planerat ändå. Det spelar dock ingen roll vilken tid jag går och lägger mig för att jag är lika trött på morgonen ändå, denna dagen var så SEG! Dagen börjades med en seeg mentorstid, håltimma, NO Labb Fysik..kul!, Matte (Buhu:() lunch det var någon gegga till lunch... Svengelska, och vikarie på SO:n vi satt och läste i typ 1 timme FUN! vad jobbar vi med nu? ekonomi något..höhö kan inte namnet det är dock riktigt riktigt tråkigt!
Våra mattanter kommer på väldigt roliga namn till våra matträtter...Dom byter namn fast det är samma rätt. På onsdag blir det Draculagap...fast dom har ändrat namnet till köttgryta Dracula... lixom WTH?!?! Dracula? vågar man äta det? vad är det då? blod? trololol. I morgon blir det någon korv med potatismos, potatismoset ser ut som glass och det är övervispat, och det är äckliga klumpar i det... Jaja ska sluta klaga över våran dåliga skolmat nu haha.
I morgon blir det hemkunskap, inte direkt så kul vi ska redovisa då vi jobbat om ett land, jag och en i min klass tog USA och vi ska göra Cheescake Cupcakes. I vanliga fall skulle jag vara nervös över att laga mat som ett 'prov' men inte den här gången för att vi ska baka och jag bakar hela tiden :)
Hörs i morgon får se om vad jag gör för inlägg i morgon, orkade inte göra något sminkrelaterat idag då jag är sjukt trött och det skulle tagit längre tid så ni fick bara en uppdatering om mitt skolliv haha
Godnatt!

Make Up Store Cover All Blue

Tänkte göra en snabb review, hade tänkt göra en tutorial men det får bli en annan dag :)
Ni får gärna kommentera och säga om det är något inlägg ni vill att jag ska göra, blir lite lättare då. För ibland är det lite svårt att komma på :P Och då blir det mer sånna inlägg ni vill ha och inte bara en massa random :)
Köpt: Make Up Store
Pris: 165 kr (enligt hemsidan, kommer inte ihåg vad den kostade i affären men det borde vara samma men det är inte alltid det)
Cover all blue, innehåller orangea pigment som täcker över blåa partier i ditt ansikte, alltså mörka ringar under dina ögon.
Jag tycker själv att jag är hemskt mörk under ögonen, men jag tror inte det är SÅ mörka som jag tror att dom är. Men jag tycker den här täcker det mörka jätte bra. Men jag tror inte att någon produkt är helt felfri!
Det negativa med den här att genom dagen samlar den ihop sig i 'vecken' under ögonen och den går bort under dagen, det kan också ha något med att min foundation inte stannar på hela dagen också.
Men jag tror jag har löst det nu, är inte riktigt säker ska prova det här i morgon då det är en skoldag, då får jag det verkliga resultatet. Jag använder elf HD powder, det pudret är vitt och har en väldigt silkig (?) känsla och gör ansiktet mjukt och silkigt (?) där man tar på pudret. Och jag tror att det har hjälpt! Får se i morgon!
En annan negativ sak är att på vissa dagar går den på väldigt konstigt, den täcker inte riktigt och man ser prickar (?) väldigt konstigt att förklara men oftast har jag tur och den går på fint.
Något mer som är positivt är att man får rätt mycket produkt, man kanske inte tror det när man köper den men när man väl börjat använda den förstår man att den kommer räcka länge! Jag har precis börjat på gropen i den och jag köpte den samtidigt som min foundation. Så den kommer hålla väldigt länge, behöver inte oroa mig att den ska ta slut på ett tag :)

Snö monster

Var ute i skogen med hundarna idag, shieet vad halt det är i backarna med all snö. Hatar snö btw!
På vägen upp klarade jag mig med att halka några gånger utan att ramla, men på vägen ner ramlade jag 2 ggr gud min hund tittade på mig som att 'va fan håller du på med' xD
Fick några bra bilder på hundarna i alla fall :)


Mammas hund Elvis, när han såg att jag hade kameran framför honom stannade han med sitt grävande och posade i några sekunder tills han hört klicket (antar jag) och så började han gräva igen. Haha en riktig liten modell ;)


Våran äldsta hund Chang var lite svårare att ta kort på, då det här nästan blev det ända bra kortet. Så fort jag kom nära honom sprang han iväg för han ville leka istället för att va med på bild haha. Annars brukar han älska att va med på kort :P


Min brors hund Zita hatar att va med på kort, hon går alltid iväg eller ser jätte sur ut. Dom bra korten jag får på henne gör hon alltid något konstigt med tungan! Jag skojar inte har flera kort på min mobil när hon gör något konstigt med tungan haha xD


Och till sist min lilla älskling Dante, som är roligast att ta kort på eftersom han är ett riktigt litet snömonster. På vissa bilder ser man inte ens att det är en hund haha :)

Tycker han blev jätte söt på den här bilden haha hans ögon typ ' min pinne!' så fort någon utav de andra hundarna försöker ta hans pinne morrar han och springer iväg haha. Han brukar också samla på sig en jävla massa pinnar i en hög och ingen annan får ta dom :P


Ser ni vad jag menar med att på vissa bilder ser man knappt vad det är?:P


Make Up Store Liquid Foundation

Jag köpte denna foundationen efter sommaren precis innan skolan började, för att jag tänkte att jag ville ha en bra foundation till skolan och en som inte gick bort så mycket under dagen så jag tänkte prova en från Make up store för ibland måste man ju tro att lite dyrare smink är bättre. Men det är inte alltid så.



Köpt: Make Up Store
Pris: 245 kr (Står det på hemsidan, har dock för mig att den var 300 något när jag köpte den i affären..men jag kan ha fel)
Min Färg: Cream

Som ni ser har jag använt mycket av den då den snart är slut, den är helt okej. Det har inte varit så att den varit så dålig att jag måste köpa en ny på en gång men den är verkligen ingen skillnad från de andra foundationerna som jag provat.
Den har ganska bra täckning, inte den bästa men det funkar.
Den är ganska lös men det är ju liquid foundation, men den torkar snabbt och bra på ansiktet utan att det känns kakigt. Precis när jag tagit på den sitter den bra men vid lunch har den redan börjat gå bort och vid slutet av dagen runt 3 tiden är den nästan helt borta och när jag tar bort mitt smink på kvällen kommer det nästan ingen foundation på sminkservetten för foundationen är nästan helt borta. Men det tycks den inte göra när jag bara är hemma, det kanske är luften när man går ut och in och så? jag vet inte, men någon foundation borde man väl hitta som sitter hela dagen utan att man måste fixa till den hela tiden för det har jag inte tid med när jag är i skolan.
Jag kommer inte köpa den igen, utan jag kommer fortsätta min jakt på en bra foundation.


Den har en pump vilket jag tycker är bra, men som ni ser blir den ganska smutsig när man använt den eftersom när man sätter på locket kommer den lilla foundationen som är kvar i hålet smeta sig ut över locket och när man öppnar det igen kommer det fastna på resten utav pumpen och i locket.
Men det stör mig inte så mycket, det är ju bara att torka av.
Jag hade förväntat mig att den skulle vara bättre och blev ganska besviken när den inte var som jag förväntat mig, dock är det inget att göra åt det.

Har någon tips på en bra foundation som håller hela dagen utan att behöva fixa så mycket på den genom dagen?:)

Superfint glitternagellack

Målade om naglarna idag, tittade igenom alla mina nagellack och hittade det här. Har faktiskt inte provat det innan, har några andra glitternagellack från samma kollektion från OPI och med dom måste man ha ett annat nagellack under och jag kände inte för att ha flera flera lager med massa olika nagellack idag :P


Nicole By OPI Justin Bieber One Less Lonley Girl collection OBS! Justin har inte gjort en nagellack kollektion! Den är Made By The Fans For The Fans!
Den heter: Me + Blue

Det var en limited edition kollektion köpte hela kollektionen på ebay så om du är en Belieber så kan du nog hitta den där! :)


:)

Det blev tyyp som en dip dye men det blev typ hela underhåret som är färgat..svårt att förklara :)
Jag ville ha turkost och lila men dom färgerna fastnar bara på vitt hår, och eftersom jag har brunt hår och när jag blekte det blev det typ guldaktigt och färgspecialisten sa att man ofta strävar så efter det resultatet man vill ha just då och det är onödigt att bleka mitt hår så mycket och sen kanske ja inte vill ha det så längre då måste jag klippa håret och jag tänker inte ha kort hår! Så när färgen går ur kommer det bli jätte fina guldiga toppar det passade verkligen med den burna jag har sen när jag inte vill ha det är det bara att färga hela håret brunt igen :)
Och skulle jag blekt mitt hår vitt skulle det slitit så mycket på mitt hår därför skulle jag va tvungen att klippa bort det jag blekt.


Så istället för lila blev det rött/lila och istället för turkos blev det blå/grön :)
Det syns mest i solen. (vilket ni kommer se närbild på det :))


Det är lika mycket blå/grönt som lila/rött men det gömde sig lite när jag skulle ta kort :P
Det kommer bli ljusare när jag tvättat håret några gånger så det kommer synas mer och mer när det inte är dagsljus :)
Tycker det blev riktigt bra.
Jag klippte mig också, typ snelugg och topparna och uppklippt inte så mycket att se, fick heller ingen bra bild :P
Fler bilder kommer någon annan dag!:)

20 Januari 2012

Så nu ska jag äta frukost, är fortfarande sjuk har sjukt ont i huvudet och halsen idag igen men eftersom jag var och fixade håret i onsdags och det blev sjukt snyggt ska jag sminka mig och fixa håret ändå för att jag kan inte vänta för er att se det! :) Men när det är sol ute och jag har någon som kan ta kort åt mig, då får ni bättre bilder :)
Juste! Det blir antagligen Iphone bilder eftersom jag inte har adapter till datorn :(

Förlåt för dålig uppdatering

Det har varit så att jag inte vetat vad jag skulle blogga om då det kanske inte är så kul att bara läsa om nya produkter heeela tiden. Men i alla fall det kommer upp en Review på min fondation så snabbs som möjligt, men det här såhär att min dator är helt konstig och den ska in på lagning för 5 (?) gången! Hur jävla cp som helst! Och vi tror inte att dom klarar fixa den eftersom dom inte klarat de dom andra 4 gångerna. Så jag provar min brors Mac Book just nu för att se om jag vill ha den i stället, och den har inte något uttag till minneskortet utan man måste köpa en sån adapter (?) vilket jag kommer göra om jag ska behålla denna datorn. Men tills dess så får det bli bilder från min mobil antar jag.
Hoppas det är okej för er och jag lovar att ni ska få bättre uppdatering när jag kan ladda över bilderna från min kamera till datorn :)

Tinted Moisturizer

En Tinted Moisturizer använder man mest på sommaren, självklart kan du använda hela året runt om du inte behöver någon täckning men vill ha lite färg ändå. På sommaren använder man den istället för fondation eftersom fondatonen kommer svettas av.


Jag använder den här från Elf jag tycker den är bra, ger inte så mycket täckning men det gör ingen tinted moisturizer. Jag har dom i två olika färger för att jag inte visste vilken som skulle passa mig men dom båda gör det. Nästan alla har solskydsfaktor i sig eftersom man ska använda den på sommaren. Dom här från Elf har SPF 15.
Jag använde båda tog den första som jag hittade.
Den ljusaste heter- Light Beige
Den lite mörkare- Apricot Beige

Tror inte det finns så mycket annat att säga om det, det finns många olika och många olika färger.
Har ni några frågor är det bara att ställa dom :)

Trött

Nu har jag äntligen satt mig i soffan framför tv:n, är riktigt trött haha. Tant gympan var riktigt rolig! dock väldigt jobbig, hade verkligen inte trott att den skulle vara så jobbig! Så fort jag kom hem tog jag en dusch, riktigt skönt. Sen åt jag lite och nu sitter jag och kollar på Amarica´s got talent och äter Hallon,Choklad och Vanilj mousse riktigt gott! Vi får se om jag orkar göra något inlägg om smink eller något annat, är så trött vill helst bara gå och lägga mig xD Men annars så lovar jag att det blir det i morgon! :)

Sista lektionen!

Förlåt för dålig uppdatering men vet inte riktigt vad jag ska blogga om, får tänka lite mer det kanske kommer en turorial snart:)
Just nu sitter jag i omklädningsrummet och väntar på att tiden ska gå eftersom vi har idrott och den börjar 20 över... Jag hatar idrott..!! Men eftersom vi har egna lektionen nu i 9an så ska några i min klass ha lektionen. Kommer bli lite roligare i alla fal :P vi ska ha tant gympa haha.. Hörs senare


Marilyn Monroe

Jag hade tänkt att göra en Marilyn Monroe tutorial, det var nästan en löjlig lätt look hon hade som man såg henne med oftast!
MEN när jag skulle ta kort såg man inget, ljuset i mitt rum gör så att färgerna suddas ut och det gör blixten också och jag orkade inte fortsätta ta om och ta om. Och sen så såg det verkligen inte ut som hennes look eftersom jag har långt mörkbrunt hår och hon har kort blondt...
Men när jag satte upp håret såg det bättre ut, försökte göra en Pin Up Hair Do när man sätter upp håret med en bandana (snusnäsduk) vilket jag tycker är jätte snyggt! Men jag har ingen bandana och dom jag hittade var alldeles för små och ville inte täcka mott hår när mitt hår var uppe i en bulle.



Så istället tänkte jag ge er några tips och 'hemligheter' som hennes Makeup artist gjorde!

Till att börja med hennes eyeliner, vilket kommer bli svårt att förklara i text form men jag ska försöka på svenska!

Många tror att hon hade en svart eyeliner, men oftast hade hon en brun/mörkbrun eyeliner. Hon hade den alltid på ett speciellt sätt. Så om man börjar längst in (längst mot näsan) så ritar man eyelinern upp typ till där färgen på ditt öga börjar när du tittar rakt fram. Rakt över, och slutar där färgen på ditt öga slutar fortfarande när du tittar rakt fram. Och sen ner och fyll i det lilla hålet som blev när du gick ritade rakt fram. Det var svårt att förklara men kommer visa er det så fort som möjligt!

Hennes makeup artist tog en röd lipliner och gjorde en liten prick vid the tear duct (Förlåt vet inte vad det heter på svenska) alltså precis innanför ögat (Det gör inte ont) för att det röda kommer få det vita i ditt öga se mycket vitare ut.

Alla vet att Marilyn alltid hade the perfect red lip! Hemligheten till det var att hennes makeup artist använde många olika läppstift för att få verkligen den perfekta röda!

Hon konturerade er för näsan och lite där framme med en bronzer för att få sin näsa ett se rak, längre och smalare ut.

Ibland tog hon till och med vaseline ner näsan, på kindbenen och ögonbrynsbenen för det fångar ljuset och då ser det ut som att man har naturlig highlight. Om du vill göra så gör det bara för bilder annars kommer det se ut som att ditt smink kletat ut sig om du gör det till vardags, du kan också använda en vanlig highliter :)


Dry Shampoo

Har du inte tid att tvätta håret? du måste skynda dig iväg och ditt hår ser lite fett ut? Då har jag en lösning :)
Torr shampo, super lätt och håret ser nytvättat ut och luktar gott!
Man borde inte tvätta håret varje dag för att håret måste få bygga upp sina naturliga oljor så att ditt hår blir starkt, så ett bättre alternativ är använda torr shampo istället för att tvätta håret varje dag. Då kan du tex tvätta håret varannan dag istället :)


Jag använder den här från Lee Stafford, eftersom jag har brunt hår använder jag Dark. Det finns olika men dom vanliga är för ljushåriga och då är pulvret vitt och om man har mörkt hår kommer det lägga sig i rötterna och man kommer se det, så om du har mörkt hår ta den som det står Dark på då kommer det inte synas alls för då är pulvret brunt :)
Det är super enkelt! skaka upp den, sprayja på dina rötter glöm inte där bak också! När du gjort det masserar du in det med dina fingar och så är det klart! Ditt hår kommer se nytvättat ut och desutom luktar det gott! Är det fortfarande lite fett på vissa ställen ta i lite mer.

Mac

Jag vet inte om ni alla har hört talas om Mac smink? det finns inte i Sverige av någon konstig anledning.. Det är ett high-end märke i USA. Det finns att köpa på Kicks.se MEN jag fick 10 produkter från Ebay för samma pris som 4 produkter från Kicks.se
Så köper mycket mycket hellre från ebay, se bara till att säljaren är ärlig och att sminket inte är använt!



10 produkter och då räknar jag inte med borstarna, köpte ett kit som kostade ca 700 kr. Jag fick

Sminkväska
Brush holder + 7 borstar
12 set eyeshadow
Studio fix- NC43
Eye Liner- Black
Lip Liner- Står inget namn men den är röd
Eyeliner pencil- Black waterproof
Lip Stick-  Red
Dazzleglass- Crimson
Mascara for a false lash effect



De 2 eyelinerna och lip linern, de ligger som dom är swatchade, så lip linern i mitten, pencil liner längst ner och den eyeliner överst. Riktigt fina allihop. Eyelinern och Lip linern är lite hårda men det är bara att värma upp dom lite på baksidan av handen innan man använder dom och pencil linern är sån man skruvar upp, den glider på väldigt lätt.


Studio fix powder plus fondation i färgen NC43
Den ser väldigt mörk ut men jag provade den och den blandar fint in i min hy och verkar inte alls för mörk, jag ska nog få den att funka :) Eftersom den blandar bra in i min hy gick det inte att swatcha


12 eyeshadow
Riktigt fina pigmenterarde färger! blev verkligen förvånad över hur bra pigmenterde dom var.


Blev bara snabba swatches på några utav ögonskuggorna, som ni ser är dom jätte bra pigmenterade kan inte vänta med att börja prova dom!


Läppstiftet ser rosa ut på bilden men det är rött, det är det samma med swatchen den ser ut att vara rosa men den är verkligen röd! sjukt fin på läpparna!
Dazzleglass den är jätte fin ljus rosa!


Som ni ser är glossen ljus och ger inte ifrån sig så mycket färg men den kommer vara jätte fin att ha över ett läppstift.
Igen på bilder ser läppstiftet rosa ut men det är superrött! :)


Mascaran ser verkligen fancy ut! haha. Borsten är intressent, längtar tills jag får prova den vilket nog kommer bli i morgon :)


Lite närmare titt på sminkväskan och borstarna, är mjuka och verkar vara bra :) travel size

Om ni har några frågor får ni gärna ställa dom :)

Dip Dye Hair


Tycker det här är så sjukt coolt!
Har inte sett någon i Sverige med det här än men det är en stor trend i USA! Det heter Dip dye och som ni ser har man topparna i färger. Jag vet inte, skulle nog vilja prova det men är inte säker...Det kanske passar bäst på blonda och inte brunetter? får tänka lite på det :P
En jag följer på Youtube hade det från lila till turkos sjukt snyggt! hon hade det dock på sitt löshår för att hon inte ville göra det på sitt hår ifall hon ångrade sig. Dock kan jag inte göra så för behöver verkligen inte löshår! :P

Elf Cream Eyeliner

Om ni har lagt märke till när jag gör dagens sminkning eller något sånt använder jag alltid Elf Cream Eyeliner. Det är bara för att jag verkligen älskar den, den är hur bra som helst. Min favorit Eyeliner!


Har två stycken, dom heter black och plum purple.
Man får med en sån liten angled brush varje gång man köper en cream eyeliner, borstarna som följer med brukar inte vara bra men de här är faktiskt det. Dock är dom ganska korta så man får lära sig att arbeta med dom men dom funkar super!
Köpt: Eyeslipsface.se
Pris: 25,73 kr /st


Som ni ser har jag använt den svarta jätte jätte mycket, använder den varje dag (men ibland hinner jag inte innan skolan) Den lila har jag inte använt lika mycket, när jag köpte den för ett tag sen gjorde jag en swatch på handen och gillade den inte alls, men för några dagar sen provade jag den på ögonen och den var hur fin som helst! Kommer verkligen börja använda den mer! och om du inte vågar använda den bara för att den är lila och du inte vet vad andra ska tycka? skit i dom! om du gillar den ska du använda den! Våga använda det du vill och skit i vad de andra tycker! :)


Inte världens bästa swatches men ville att ni verkligen skulle se fägren, dom är super bra pigmenterade. Den lila får man bygga upp lite mer men det ser mycket bättre ut på ögonen! Dom är krämiga och glider lätt på ögonen, man kan göra tjocka linjer och smala, håller bra på ögonen, flyttar inte på sig under dagen. Har man fått in tekniken går det jätte snabbt att jobba med den och ta en naturlig ögonskugga som inte behöver blandas och är fin själv och eyeliner lite mascara och du är klar.
Jag rekomenderar verkligen de här, men det är inte alla som gillar cream eyeliner antingen för att dom inte gillar konsistensen eller att dom tycker det är för svårt att jobba med.
Den svarta var den första cream eyelinern jag använde och jag gillar den verkligen :)
Men nästan alla produkter har minst en nackdel. Och nackdelen med dom här är att dom är VÄLDIGT svåra att få bort, ändå hur hårt man gnuggar (inte för att man ska gnugga för hårt på ögonen) vill det ändå inte allt gå bort. Speciellt med den svarta, det är alltid en liten linje svart kvar och jag måste bara låta den sitta kvar för att jag inte får bort det. Vilket antagligen inte gör något om man ska använda den eyelinern dagen efter igen, men det är ganska irriterandes och det gör ont när man gnuggat så länge för att försöka få bort det.
Det tog jätte lång tid för mig att bara få bort de här swatcherna, och då gnuggade jag ju hårdare eftersom det inte gör lika ont på handen.

Heat Protection

När du använder någon slags värme på ditt hår borde du använda värmeskydd så att det inte förstör ditt hår. För när ditt hår får så mycket värme från plattång/locktång osv kommer ditt hår förstöras och speciellt om man använder värme på ditt hår varje dag är det ett absolut måste att man använder värmeskydd!
Använder du inte det spring ut och köp det så att du inte förstör ditt hår :)


Det finns jätte många olika, det här är två stycken som jag har. Det finns olika vissa är för när man lockar och vissa är för när man plattar håret osv. Men de båda jag har är för när man ska platta men dom funkar lika bra när man lockar håret, jag tror inte det är någon skillnad på de som det står att de är för lockar och de som står att det är för när man plattar.
Min favorit utav de här två är Toni & Guy heat protection helt klart! Den luktar jätte gott och den skyddar håret bra, det är den jag använt mest utav de två och den är nästan slut.
Jag gillar Lee Stafford produkter dom luktar tjejigt och är bra, MEN jag gillar verkligen inte den här. Den luktar jätte jätte äckligt och det får mig att inte gilla den. Har bara använt den ett par gånger det är därför de nästan är helt full. Jag vet inte riktigt vad man kan hitta för fel på heat protection men utav de här två väljer jag Toni & Guy för att den luktar 1000 gånger bättre!
De båda går att ta i fuktigt hår om man ska föna det, för man använder ju ändå värme på håret när man fönar det.
Båda är köpt på Ica Maxi kommer dock inte ihåg hur mycket dom kostade då det var ett tag sen jag köpte dom, men jag tror inte dom var så dyra :)

Moroccan Oil

Många tror kanske att man inte kan använda olja på sitt hår, självklart ska man inte använda matlagningsolja eller något sånt utan sån olja som är till för håret. Oljan kommer göra ditt hår mjukt och många tror att oljan kommer göra så att håret ser fett ut. Vilket det kan göra om man tar oljan uppe på rötterna, vilket man inte ska göra så att det inte ser fett ut. Ta det bara i längden av ditt hår.


Jag använder den här, jag tycker den är jätte bra och den gör mitt hår supermjukt!
Man kan beställa den över nätet som vi gjorde första gången vet dock inte vart mamma beställde den från men andra gången köpte vi den på en frisörsalong inne i stan. Så man kan nog hitta det hos vissa frisörer.
Kommer inte ihåg hur mycket den kostade men runt 300 kronor skulle jag nog gissa på. Det här är den lilla flaskan, det finns en större flaska också.. men det var kanske den som kostade runt 300 kronor är inte riktigt säker..Men runt den prisen i alla fall.


Man kan ta det i både fuktigt och torrt hår, jag duschar oftast på kvällen så jag tar det antingen i håret efter en liten stund när mitt hår torkat lite eller på morgonen. Ta det i rent hår i alla fall.
Jag har väldigt tjockt och långt hår så jag behöver lite mer. Det ser ut som att det är jätte mycket på bilden men det är det inte, det är bara det att den flöt ut när jag skulle ta kortet så tro inte att jag tar så mycket vilket jag inte gör :P
Jag masserar det in i längden av mitt hår, vet inte riktigt om man säger så men tar det i alla fall inte upp till rötterna! Tar det heller inte över hälften utav längen av mitt hår.
Har du kort hår tar du bara mindre olja :)

Body Scrub

Jag har pratat om lip scrub så nu tänkte jag förklara lite om Body Scrub :)

Man borde använda en body scrub då och då för att få bort all död hud, man ska inte använda det varje dag för att det är inte bra för huden eftersom det är små hårda 'korn' i scruben som gör så att den döda huden kommer bort och om man gör det varje dag kan man börja blöda eftersom det inte finns någon död hud att ta bort.
När du scrubar ska du vara försiktig ändå, scruba inte för hårt utan massera försiktigt in scruben och skölj sedan bort den.
Det är viktigt att använda en body lotion/milk vad du än använder för att återfukta huden annars kommer den torka ut ännu mer efter du scrubat den. Och efter du scrubat och du tar en body lotion kommer den verkligen kunna sjunka in i huden och återfukta riktigt. Så jag rekomenderar att använda en lite tjockare body lotion eller om den du har inte är så tjock ta lite mer utav den så att man kan riktigt återfuka huden. Din hud kommer bli otroligt mjuk efter det :)


Jag använder den här body scruben, den luktar väldigt gott! sött och vanilj jag älskar vanilj! detta är min andra tub på den här body scruben och jag rekomenderar den verkligen. Dock köpte jag den i Norge så jag vet inte om/ vart man kan få tag i den i Sverige.
Men jag köpte den på Sandvika Storsenter, i affären Lucky Duck. Där kan man hitta en massa olika roliga tvålar, body lotion och massa sånna roliga saker :)
Jag har också en body scrub från The Body Shop har dock inte använt den än men jag fick den i kallendern, mamma har också en i Mango tror dock inte att hon avänt den heller men där kan i också hitta body scrub´s.
På Body Shop kostar en body scrub 195 kr
Tror annars att man kan hitta dom lite överallt i olika prisklasser.

Fondation Routine

Istället för att jag bara visar er sakerna och borstarna jag använder gjorde jag en liten tutorial så ni ser före och efter och hur vilket skillnad det blir.
OBS! det första bilden har jag absoult inget smink på... Det är inte många som sett mig utan smink haha, Jag är blek men blixten gör så att man ser ännu blekare ut som ni antagligen vet, och ursäkta mina konstiga miner blixten bländade mig hela tiden xD
På Engelska igen


I use this everyday + blush but I don´t use the same blush everyday.
Sometimes I use my Dior concealer but im almost out of it and it´s pretty expensive and I don´t know where i can buy it.
Make Up Store Liquid Foundadtion- Cream
Make Up Store- Cover All Blue (Under Eye Concealer)
Wet N Wild Cover All Palette
Leopard Love- I just use the Bronzer in it today
I forgot to take a picture of my moisturizer but I use Nive i´ve showed it before.


I use these brushes
Angled Fondation Brush- Elf
Flat top Powder brush- Elf (to buff out)
Powder Brush (Don´t know what brand)
1 Dollar concealer brush- Elf
Studio concealer brush- Elf
The ones with black handle (exept the one with brown bristles which is not from Elf) are studio brushes. They are just a little bit more expensive. But I would recomend to buy the Studio concealer brush and not the 1 dollar one because it´so small.

WARNING- NO MAKEUP ON!!


Step 1:
Moisturize your face and clip back your hair from your face


Step 2
Pump out a little bit foundation on the back of your hand. With the fondation brush start applying the fondation all over your face and down your neck so you don´t have to diffrent colours on your face and neck.
With the flat top powder brush, buff out your fondation so it dosen´t look caky.


Step 3
With the 1 dollar concealer brush take the green concealer (from the wet n wild concealer palette) on the red spots on your face, the green will cancel out the redness.
Don´t worry! your not going to walk around with green on your face ;) Were going to get to that in a minute!


Step 4
With the studio concealer brush take the skin colored concealer (In the wet n wild concealer palette) and take it on top of the green and blend it out with your finger.


Step 5
With the same concealer brush take the under eye concealer and conceal under your eyes and with your finger take ta salmon colored concealer from the wet n wild palette and dab it on top of the under eye concealer to brighten.
For you guys to see the difference I took the picture after I done one eye :)


Step 6
With the powder brush take the powder all over your face and down your neck. It´s going to set the foundation and concealer so it dosent go any where under the day.

Then i just apply blush and move on to my eyes :)



..


Hahaha älskar sånna här <3

Brown/ Gold Tutorial

Min första tutorial! Kommer dock ta den på Engelska eftersom det är mycket lättare! Ni får gärna ställa frågor om det är något ni undrar eller inte förstår ska jag försöka förklara det på svenska :)

OBS! Har ingen fondation eller concealer eller något sånt eftersom jag gjorde den nu på kvällen bara så ni vet det!
Jag använde:
Elf Eyelidprimer
Too Faced Natual Eye- sista raden Fashion
Elf cream eyeliner- Black
Laura Key pencil liner- Vanilla
The Body Shop-  Super Volume Mascara



Step 1
Start with priming your eyelid I use Elf Eyelid primer.


Step 2
Sweep Nude Beach from lid to brow bone, you can also just sweep it from the crease to the brow, with a flat shadow brush.


Step 3
Press Honey Pot onto the inner lid and around tear duct, with a flat shadow brush and for the tear duct you can use a precision brush
Don´t worry if it falls down under your eye, were going to clean it up later.


Step 4
With a crease brush take Cocoa Puff and blend it into the outer lid and crease. When youre done with that take a fluffy blending brush and blend out any harsh lines and blend together the gold and the brown.
This was before I blended (I couldnt get a good picture when I had blended so..)


Step 5
With a angled brush blend Cocoa Puff to the lower lashes.
You can also see how Honey Pot is around the tear duct.


Step 6
I lined my upper lashes with Elf Cream Eyeliner in black, and I winged it out. You can use your favorite eyeliner
I lined my waterline with a withe pencil liner, the white will make your eye look more awake and open.


Step 7
Curl your lashes and put on mascara.
Clean underneath your eye with some concealer.
You can alsow add a little more highliter if you want and use a white highlighter because nude beach is more pink than withe so it dosent make it a very good highliter.
The Finished Look





Elf Plumping Lip Glaze

Jag vet att jag har gjort swatches och så på några elf läpp produkter redan men hade tänkt att gå lite mer på 'djupet' med den här. Dom säger att den kommer göra dina läppar lite större/ plumpade. Men blir det verkligen det? Jag har inte sett någon skillnad alls..Gör ni det?


Det är en sida med färg och en sida med vit gloss vilket är den plumpande sidan, den luktar mint. Mint gör så att dina läppar blir lite större det är därför.
Jag tar på färgen först och sen genomskillniga glossen/Plumpningen, man får en lite stickande känsla på läpparna ett tag, kan hända att läpparna blir lite lite större då är inte riktigt säker. Men den stickande känslan är kanske lite obehaglig i början om man inte använt det innan men det gör inte ont.
Jag köpte den för att se om det verkligen plumpade läpparna, men jag bryr mig inte så mycket om sånt. Annars luktar den gott mint och läpparna får en stickig känsla vilket man inte får med läppglans annars.
Man får oftast den stikiga känslan när man använder ett gloss som det är mint i.


Så för att se om det gjorde något med mina läppar så tog jag kort. Här har jag inget på mina läppar.


Och här har jag den på, kanske det gjorde mina läppar lite större? är inte riktigt säker..
Men ett annat sätt att få större läppar är att ta liplinern/gloss/läppstiftet lite utanför dina läppar, vilket kommer se mer naturligt ut om du använder en lipliner först och sen läppstiftet eller läppglanset. Och sen får man ju inte överdriga heller med hur mycket utanför man ritar.

Tex Marilyn Monroe´s makeup artist gjorde det så hon skulle få fylligare och större läppar.

Dagens sminking


Lite färg idag, väldigt enkel look.
Använd:
Viva la diva- Viva La Diva Rocks (tror jag att den heter, det står väldigt smått) använde mig av den lila ögonskuggan.
Too Faced Natural Eye- Heaven
Elf Single Eyeshadow- Sand Dollar
Elf Cream Eyeliner-black
Rimmel London- Day 2 Night mascara

I morgon tänkte jag visa er det jag använder på ansiktet + borstarna som jag använder då. Så Fondation, concealer, puder + borstarna :)

Zebra Nails

Super enkel design som alla kan göra! Vilket mönster ni vill och vilken basfärg ni vill ha. Det är verkligen superenkelt!


(Ursäkta för nagellacket som kom utanför)
Jag har använt:
Opi- Alpine Snow
Depend Art Liner- Black

Jag valde zebra mönster eller zebrish mönster man kan göra precis vad man vill och ändå om det inte blir perfekt gör det inget för att det ska inte vara perfekt. Dina naglar kommer se coola ut ändå hur dom blir och vilket mönster du väljer.
Välj en basfärg i det här fallet valde jag vitt men jag har haft turkos, rosa osv innan så vilken färg du vill. Sen ritade jag bara på mönster vilket i det här fallet bara var att dra några streck lite här och var och sen klar!


Det är mycket lättare att rita detaljer på dina naglar med en tunnare borste, det finns att köpa art liners i nästan vilken färg du vill. Jag tror jag hittade den här på Lindex.
Det finns nog pennor man kan köpa också vilket blir ännu lättare, vet att sånna finns i USA och letar för fullt efter sånna här.


Borsten ser ut såhär vilket ni ser att den är mycket mycket smalare än en vanlig borste.

Kandee Johnson som jag följer på Youtube la upp en video när hon visade hur man gjorde det här. Inte så lätt att förklara hur man gör när man skriver så lägger upp hennes video här :)
Videon är på Engelska!




Favoriter från 2011

Tänkte visa er NÅGRA utav mina många favoriter från 2011, det var svårt att plocka ut dom jag gillat mest under 2011! Det kommer kanske sen min favorit film, bok, tv serie, osv under 2011? jag vet inte är det något ni är intresserade utav att veta? Jag älskar att läsa böcker så det blir nog svårt att välja ut en..Haha vi får väl se...
Nu kommer i alla fall några produkter. Inte bara smink



Om vi börjar med smink då.
Elf Cream Eyeliner- Black
Too Faced Natural Eye
Leopard Love
EOS lip balm- Summerfruit
Elf hypershine lipgloss- Fairy
Dior Concealer
Powder Brush (Har ingen aning vilket märke den är, köpte den på båten till Danmark men den är sjukt bra och sjukt mjuk!)


Tog bara en hårprodukt
Maroccanoil, den har verkligen gjort mitt hår supermjukt!


Arbmband från BikBok
Min rosettring! hittade den!:) Har använt den så mycket!
Min Someday-Justin Bieber parfym! Den luktar sjukt gott! har minde än halva flaskan kvar dock :( Får köpa ny när den är slut!


Och tillsist mina Yankee Candles har inte haft dom i några dagar men var bara tvungen att ta med dom! Har börjat att ha doftljus tända hela tiden nu! Har det varje dag, och de här är dom bästa! Fyller hela rummet med underbar doft!:)

Wet N Wild Cover All

Väldigt bra concealer palette, allt du behöver :)


Som ni ser är det fyra olika färger och på locket står det var dom gör.
Köpt: Eleven.se
Pris:69 kr
Bra: Den innehåller allt du behöver för att täcka finnar, mörka ringar osv, till ett väldigt bra pris! Den är också väldigt krämig.
Dåligt: Den luktar som teatersmink, ni vet sånt man kan använda på halloween


Den vita är en highlighter som man kan använda på kindbene, ner näsan osv.
Den rosa färgade (Salmon color) Det är en brighter. Jag gör så att efter jag tagit på min under eye concealer tar jag lite utav den rosa över, den kommer göra så att det är mer lyster under dina ögon.
Den gröna är en neutralizer, när man ser på den tänder man 'oj ska man verkligen ha den i ansiktet?' det är ingen fara! Bara man vet hur man ska göra och självklart använder man ju inte bara den! Man tar den på de röda partierna i ansiktet, tex finnar. Den kommer göra så att det röda försvinner.
Den hudfärgade är concealern som man tar över där man tagit den gröna, så man tar den gröna först och sen den hudfärgade. Så då sys inte den gröna! :)
Självklart kan man bara använda den hudfärgade om man inte vill använda den gröna.

Kom ihåg: Att få det att hålla sig på plats ta puder över, det kommer göra så att concealern/fondationen håller sig på plats hela dagen. Om ni inte vill ha så mycket puder ta det bara på det ställena ni använt concealer men använd då en translucent puder.

2012

Hoppas ni alla hade bra på nyårsafton och att 2012 kommer bli ett bra år!:)
Det är en jätte bra möjlighet att få en ny början, 2011 var kanske inte så bra lägg det bakom dig och se framåt och få 2012 till ett bra år! :) Follow your dreams and Never Say Never! :3

Idag funkade det att få över bilderna från kameran till datorn så här kommer 2 bättre bilder på mitt nyårsmink:)


Dock ser det mer svart ut än blått tror det var något med ljuset och sen blixten... I alla fall det var mörklblått :)


Hade lösögonfransar :)

RSS 2.0